Melk

Door: Jeroen Geerts
We zijn allemaal, helemaal compleet kierewiet geworden. In onze verwenningstocht naar een ultieme baas-knecht relatie (Who's the boss?) geven we onze katten melk.

Geen gewone melk, nee speciale melk voor katten. Melk die waarschijnlijk in gouden kannen wordt gemelkt, in Rolls Royces vanaf de boer wordt vervoerd en in een fabriek in flesjes wordt gedaan door mensen met een salaris boven de Balkenende norm. 

Hoe anders kan ik het verklaren dat een liter van dat spul deze prijs heeft. Drie euro vijfendertig: € 3,35! Een liter mensen-melk kost € 0,75. Stel dat een liter mensen-melk zo duur zou zijn als kattenmelk: oproer, rellen en het lynchen van topmannen van de melkunie zou het gevolg zijn. 

Wie koopt dit? En wat drinken die mensen dan zelf? Alleen maar dure Champagne? Nee, het wordt juist vaak gekocht door mensen die het niet breed hebben, maar wel alles over hebben voor hun hartelapjes. Die kopen de kattenmelk bij de dierenspeciaalzaak en gaan vervolgens bij de voedselbank hun krat halen. Lopend, want ze hebben geen geld om de band van hun fiets te laten maken.

Ondertussen zitten fabrikanten zich helemaal het apezuur te lachen. Want de prijs voor iets is nauwelijks meer gebaseerd op  wat het kost om het te maken met daarop een kleine winst. Nee, de prijs wordt bepaald door die "poll" op Facebook waarin je antwoord geeft op een vraag: "Hoeveel zou u over hebben voor.....?" (maar dan handig verstopt in een ander soort tekst). We bepalen het dus zelf. 

Ondertussen staat er zo'n flesje bij ons in de kast. Onze kitten vind het zo lekker. Ik ben dus ook gek. 

Je wilt toch geen enkele blog missen? 

Schrijf je dan hieronder in met je e-mailadres!

 (Ik misbruik je e-mailadres niet)Delivered by FeedBurner

Geen opmerkingen:

Een reactie posten


Je kunt me ook volgen op: