Gehekt!

We zijn gehekt. Sinds enkele dagen staat er voor onze oprit aan de achterkant een hek. Onze zoon heeft dat van tweede-hands onderdelen in elkaar geschroefd, gelast en in beton gestort. 

Een grote wens van mijn vrouw want die was het zat dat mensen zomaar onze tuin inliepen. Je moet weten, we wonen naast een begraafplaats en dat heeft nogal wat gevolgen. Omdat we een open oprit naar de tuin hadden liepen soms mensen met een grote bos bloemen onze tuin in, waar wij dan net zaten te borrelen. Beetje gĂȘnant. Zelf een keertje overwogen om een koffietent in de tuin te beginnen onder de naam "De Lachende Urn" of "De Dooie Boel". Zo direct naast de begraafplaats moet dat klandizie opleveren. 

Erger was nog dat we bij rondleidingen in onze tuin achterin moesten gaan fluisteren omdat een dominee van een zeer zware kerk aan de andere kant van de heg iemand onder grond stond te schoffelen met een stem vol hel en verdoemenis. Maar ook dat onverwacht bezoek van mensen die onze oprit voor de toegang tot de begraafplaats aanzagen was niet prettig. "Je zal maar topless in de tuin aan het zonnen zijn" zegt mijn vrouw dan altijd.

Toen een jaar geleden werd ingebroken in ons huis had dat vooral een emotionele impact: er waren vreemden in ons huis geweest. De katten had wel wat kunnen overkomen en het feit dat de dieven vermoedelijk een paar keer hadden aangebeld met smoesjes om te kijken of mijn vrouw al weg was, was ook supereng. Dan hoor je vervolgens dat de dieven gewoon hun busje op de achteroprit hadden gezet en het huis hadden leeggehaald. 


Foto: Jeroen Geerts
Dan kijk je vervolgens steeds over je schouder in de tuin en zeker 's morgens als het donker is. Dus nemen we het besluit om een hek te plaatsen. Maar even een stevig hek van een metertje of 6 zetten is best aan de prijs en tweedehands hekken van onze maat zijn ook niet erg makkelijk te vinden. We zijn dus blij met het hek van onze zoon. We zij nu dus gehekt. 

En het werkt ook meteen: de buurman die normaal gesproken zomaar de tuin in komt lopen staat nu aan de voordeur te bellen: "Joh....er staat een hek achter....." Duh!

Als je mijn verhalen kunt waarderen klik dan op de Facebook-knop hieronder of de Google+1 knop ernaast. Je kunt je ook abonneren op de verhalen als je je e-mailadres invult. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten


Je kunt me ook volgen op: