Filmpje

Door Jeroen Geerts                                                                                           

Dan zie ik de beelden van het maken van een actie-film in Amsterdam en dan denk ik pffff. Ik zie een interview met de 'film-coördinator' van de gemeente Amsterdam. Een voormalige locatiemanager voor filmproducties die nu regelt dat het allemaal goed loopt als er opnames worden gemaakt in de hoofdstad. 

Straten afgesloten, huizen afgeplakt, bewoners weggejaagd, pers afgeleid......actie! Daar rijden een paar auto's achter elkaar door de straat met acteurs als toevallige passanten. Het echte publiek staat op grote (dus veilige) afstand te kijken. 

Hoe anders is dit dan in Curaçao. Toen we daar twee jaar geleden waren, werd er ook gefilmd. Delen van een actieserie voor de Braziliaanse televisie werden opgenomen in de straten van Willemstad met duidelijk een 'geen gezeur en gezeik' mentaliteit.   

De straat was wel even afgesloten toen er tegen de richting in een achtervolging werd opgenomen, maar verder was iedereen vrij om tussen alles door te lopen. De politiemensen speelden zelf ook een rol in de serie, ze mochten de boef achtervolgen op hun (toch bijzondere) motoren. (Eentje reed er zelfs op een Harley, voorzien van blauwe zwaailichten en dan niet alleen voor de film!)

Een paar dagen lang werden we in de stad verrast door schietende en rennende acteurs tussen het winkelende publiek. De reacties uit het publiek waren dan ook levensecht. Prachtig om mee te maken. Soms denk ik wel eens dat we hier wat betreft veiligheid een beetje zijn doorgeslagen. 

Bij verschillende scène's  waren we in de buurt of -naar ons idee- zelfs vol in beeld. Het heeft wat moeite gekost om de serie op internet te vinden, maar dat lukte. We hebben alle afleveringen die op Curaçao speelden minutieus nagelopen, maar we kwamen er niet in voor. Er uitgeknipt. Terwijl we toch echt een hartverzakking kregen toen de boef op een Quad, achtervolgt door schietende politiemensen op hoge snelheid langs kwam razen.

Je wilt toch geen enkele blog missen? 

Schrijf je dan hieronder in met je e-mailadres!

 (Ik misbruik je e-mailadres niet)

Voordelen: je ontvangt een melding bij een nieuwe blog, Nadelen: nog meer mailtjes Delivered by FeedBurner

Geen opmerkingen:

Een reactie posten


Je kunt me ook volgen op: