Misplaatsingen

Misplaatsingen en verschrijvingen zijn zo verschrikkelijk grappig. Vertalingen vanuit het Chinees naar het Engels en vervolgens naar het Nederlands, je lacht je een bult. Megapixels, afgekort naar MP wordt vanuit het Engels dan Parlementslid (Member of Parliament). 



Maar het kan nog gekker. Zoals bekend zijn we regelmatige Griekenlandgangers en waren vorig jaar zeer verbaasd dat we een roltrap aantroffen in een klein plaatsje op een eiland. Dat hadden we nog nooit gezien daar. Meestal is er voldoende ruimte om alles gelijkvloers te doen. Dus het nut van liften en roltrappen in kleinere plaatsen ontbreekt. Dit leek ook erg op een prestige-object. De rest van de straat was het aangluren niet waard, maar dit pand was voorzien van een roltrap voor een winkel op de eerste verdieping. Net een echte stad! 


Nou kom je in Griekenland wel vaker rare dingen tegen. Deze past wel in een "vakantie in de hel" aflevering. Voor als je overweegt een appartementje te kopen.....



......is dit toch geen aanlokkende blikvanger. 



Maar het mooiste kwam toch van Travelbird, een reisorganisatie in Nederland die speciale aanbiedingen heeft voor mensen die zich abonneren  op hun nieuwsbrief. 
Hun kennis van de Griekse eilanden spant toch wel de kroon......



Geen opmerkingen:

Een reactie posten


Je kunt me ook volgen op: