De achterste rij....

Wat trekt mensen toch aan op de achterste rij van een bioscoop. Niet de film, dat is zeker, maar ook de romantiek ontbreekt.

Of zou het komen door de ervaring die ik ermee heb? Je ontmoet een meisje dat helemaal te gek is en na enige aarzeling wil ze wel met je uit. Vanaf dat moment komt het moment van het ontwerpen van het 'plan de campagne'. Je schetst een avond van je leven, eerst uit eten, vervolgens bioscoop en tenslotte een lekkere naborrel in een gezellig cafe, verder durf je niet te plannen als enigszins net opgevoede jongen.

Je reserveert een tafel in het meest romantische restaurant dat je kent. So far, so good. Vervolgens plan je dat je naar de bioscoop gaat, het cafe hoef je ook niets aan te doen, daar kun je moeilijk twee barkrukken reserveren. Als de dag aanbreekt heb je al een probleem. Wat trek ik aan vanavond? Je weet dat je niet echt een 'dandy' bent die precies weet wat je aan moet om een vrouw het gevoel te geven dat ze iemand tegenkomt die zich goed kan kleden. Dus bellen met een goede vriendin: "Wat zou jij leuk vinden als ik een date van je was?" "Haha, is dit een uitnodiging of zo? Zal Peter (haar man) leuk vinden! Gave openingszin trouwens zou ik onthouden als je in de kroeg zit.." Situatie uitgelegd en advies gekregen. So far so good. Het afhalen van de dame is een koekie, de entree in het restaurant ook (man gaat voor, vrouw volgt, in tegenstelling tot andere gelegenheden, tja je moet "hoe hoort het eigenlijk" wel op je boekenlijst hebben staan!) en aanschuiven aan de tafel, als de ober niet de stoel aanschuift van je dame dan moet je dat zelf doen. (Als de vrouw opstaat moet jij ook opstaan......tja, niet alleen het uittreksel lezen van de boeken die op je lijst staan!) Na het eten is het tijd om naar de bioscoop te gaan. So far, so good.
Foto: stock.xchng
Natuurlijk probeer je als met testosteron gevulde waterzak op de achterste rij terecht te komen. Maar je had niet gereserveerd. De bioscoop is vol. Althans, het is een service bioscoop. Je kunt er drankjes bestellen onder de film en je mag er roken en er zijn 3 persoonsbanken. Fout! Alle banken zijn al door twee personen in beslag genomen en aanschuiven, los van elkaar, is niet de gedachte die je hebt bij een romantisch avondje. Tenslotte strijk je neer achterin de bioscoop, naast elkaar tegen de achtermuur.

Maar dan komt de serveerster vertellen dat je toch echt niet tegen de achtermuur op de grond mag zitten. De Droepie blik in mijn ogen doet dan wonderen. Er worden twee plastic blokker stoelen aangerukt en daar zitten we dan, achter in de bios (verder naar achteren kan echt niet) op twee stoelen van 10 euro. De stoelen zitten natuurlijk slecht. Een zitting en van een krakerige hardheid die alleen Blokker kan laten produceren, vermoedelijk door kleine onderbetaalde Taiwanesen in een grote fabriek in het buitenland. Je hebt een goed gevoel, ze leunt beetje tegen je aan....kijkt je ook regelmatig in je ogen als er gelachen wordt en je voelt de warmte van haar overvloeien naar jou. Voorzichtig laat je je arm om haar schouders glijden, zij nestelt zich in de pit van je arm........................en dan breekt jouw stoel door midden. Grote hilariteit in de bioscoopzaal. Iedereen lacht als naar aanleiding van de herrie achterin geconstateerd wordt dat er iemand door een schemielig blokkerstoeltje is gezakt........so far, en het kwam daarna niet meer "good"...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten


Je kunt me ook volgen op: