Schoenen

Door Jeroen Geerts         
Ik leef samen met een soort Imelda Marcos. Dat was de vrouw van de voormalige dictator van de Filipijnen en vooral bekend vanwege haar enorme collectie schoenen.  Nou, hier in huis is het niet veel anders. 

Waar ik erom bekend sta dat ik moeilijk dingen weggooi, is Marja inmiddels bekend om haar collectie sandalen van Birkenstock. Deze soort sandaal loopt lekker voor haar werk en kan er ook goed tegen om nat te worden. 

Maar zelf de meest degelijke schoen verslijt. Afscheid nemen van de schoenen is echter een groot probleem. Kortom, er staan een hele hoop versleten Birkenstocks op de kleedkamer van Mar. Verschillende soorten. In alle kleuren, zodat ze passen bij het uniform waar voor gekozen wordt. 

Bij een groen uniformjasje hoort een groen T-shirt en groene Birkenstocks. Het gaat nog verder: er is zelfs een groen sigarettendoosje (Betty Boop) en een groene aansteker (Betty Boop).

De sandalen vindt ze overal. Op internet, via een buitenlandse website en ook een keertje toen we in België waren. Een winkel met alleen maar Birkenstocks. De verkoper was een beetje raar en in de winkel uit het begin van de vorige eeuw, waren de schoenendozen van de grond tot aan het plafond opgestapeld. Zo'n winkel waarvan de eigenaar werkelijk alles precies wist te staan. Ook in Duitsland liepen we een keer tegen zo'n speciaalzaak aan. Ook hier een rare man die constant tegen zichzelf aan het praten was. Je kreeg er een kriebelig gevoel van in je nek. Hij kon niks vinden wat we vroegen en werd steeds bozer op zichzelf. Op een gegeven moment zijn we maar weggegaan. We kregen het gevoel dat als we nog langer bleven, dat de man dan met een kettingzaag van achteren zou komen. 

Laatst waren we in de dorps-schoenenwinkel om een paar nieuwe sandalen te kopen. Mar had oude, versleten modellen aan. Ze paste de nieuwe, die bleken goed te zitten. Ik zei tegen de verkoopster dat ze de sandalen aan zou houden, pakte de versleten exemplaren en gooide deze in de prullenbak. 

Mar beet op haar onderlip. Keek tijdens het betalen elke keer even naar de prullenbak, maar liet ze er toch maar in zitten. 

En anno 2017 gaat het....een beetje beter....ze heeft ze er in laten liggen...Je wilt toch geen enkele blog missen? 

Schrijf je dan hieronder in met je e-mailadres!

 (Ik misbruik je e-mailadres niet)Delivered by FeedBurner

Geen opmerkingen:

Een reactie posten


Je kunt me ook volgen op: