Vergeten verjaardagen

Door: Jeroen Geerts
Foto: Sanja Gjenero
"Gefeliciteerd met je verjaardag!" "Dank je, leuk dat je er aan denkt." Auw....maar helemaal  terecht. Ik ben zo vaak een verjaardag in familie- en kennissenkring vergeten. Dan dacht ik er weer te laat aan, of te vroeg (ergens in de nacht) en daarna helemaal niet meer. De enige verjaardag die ik altijd onthoud is de verjaardag van mijn oudste broer. Waarom? Geen idee! De verjaardag die ik altijd consequent vergeet is die van mijn schoonzus. Waarom? Ook geen idee. 

Een paar jaar geleden leek Facebook helemaal ideaal voor mij. Van alle vrienden werd gemeld wanneer ze jarig waren, via een mailtje. Niet alleen ik zag de voordelen, mijn neef ook.Dat werkte maar ten dele: want wat doe je met al die vrienden en familie die géén Facebook hebben en dat zijn er best een paar in mijn geval. 

Je hebt zo'n verjaardagskaklender voor op de wc. Vroeger hing je die voor je neus zodat je wat te lezen had. Dat werkt nu niet meer want iedereen zit te facebooken en te whatsappen op de wc (.....hoewel: veel vrienden hebben inmiddels bij een bezoek aan de wc wel hun verjaardag ingevuld).  

De enige methode lijkt om alle verjaardagen in mijn online-agenda in te vullen en dan te zorgen dat die een reminder stuurt om me te helpen herinneren. Ik heb dus alle verjaardagskaklenders die ik kon vinden overgezet naar mijn agenda. Vind je dat je er ook op moet? Stuur maar een agendaherinnering!

Gelukkig heb ik dan Marja die 90 procent van de verjaardagen onthoudt en me waarschuwt. Hoe doet iemand dat toch?Je wilt toch geen enkele blog missen? 

Schrijf je dan hieronder in met je e-mailadres!

 (Ik misbruik je e-mailadres niet)Delivered by FeedBurner

2 opmerkingen:

  1. Verjaardagskaklender voor op de wc! Subtiel! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik wilde er bijna al geld op zetten dat jij daarop zou reageren! :-)

      Verwijderen


Je kunt me ook volgen op: