Ongelukjes in kleine hoekjes

Door: Jeroen Geerts
Terwijl ik naar de TV kijk en een of ander zeer onbekend nummer van Robert Long voorbijkomt, dat wordt aangeprezen als dé grote hit van hem, schiet in een keer het verhaal van zijn album "Vroeger of Later" door mijn hoofd. 


Dit album dat halverwege de jaren 70 maar liefst 112 weken (ruim twee jaar dus) een grote hit was. Het bleef verkopen. Iedereen had er wel een in huis, zo leek het. Op aanraden van een nicht van haar besloot ook mijn moeder deze langspeelplaat te kopen. Wat was dat voor haar een teleurstelling.  

Door de moderne en -voor haar-  niet zo beschaafde teksten in nummers als "Mien", "Vieze Lieze" en -god betere het- "Jezus Redt" verhuisde het album al snel naar mijn platenkast. Mijn moeder kon zich niets voorstellen bij de populariteit van Robert Long. 

De plaat was een welkome aanvulling voor het repertoire van mijn buurtomroep. Daarvoor maakte ik met mijn vrienden radioprogramma's. Daarbij deed de een de plaatjes draaien en de microfoon bedienen en de ander presenteerde de programma's. 

Samen met mijn goede (helaas te vroeg overleden) vriendin Carolien Handgraaf, waar ik stiekem errug verliefd op was, maakte ik een keer een live programma. Er was net een nummer van Robert Long geweest en terwijl het geluid van de platenspeler (die wel doorliep) niet meer te horen was presenteerde ik een nieuwsbericht over de buurt. Daarna kondigde ik de volgende plaat aan. Carolien draaide het geluid open om de volgende plaat te laten horen, maar per ongeluk kwam het geluid van Robert Long weer in de uitzending. 

Als je het wilt doen, dan lukt het niet, je kunt het timen maar echt niet zomaar live realiseren zonder daarbij vals te spelen. Maar Carolien lukte het om precies dát stukje van het nummer van Robert Long "Allemaal Angst" te laten horen: "...en van masturberen wordt je doof....Waaaat? " 

Met een snel gebaar draaide ze het geluid weg en startte de goede plaat. Vervolgens zaten we nog wel even met een rood hoofd. Om maar niet te spreken van de reacties op straat. Want hoewel er maar een klein luisterpubliek voor het buurtomroepje beschikbaar was, wisten ze toch bijna allemaal te luisteren en te reageren als er iets niet goed ging. Misschien was de blunder tegenwoordig wel viral gegaan. 


Je wilt toch geen enkele blog missen? 

Schrijf je dan hieronder in met je e-mailadres!

 (Ik misbruik je e-mailadres niet)Delivered by FeedBurner

Geen opmerkingen:

Een reactie posten


Je kunt me ook volgen op: